lördag 24 november 2012

Ett vackert julspel

På väg till kyrkogården såg jag att det lyste i kyrkan och gick in. Där pågick ett vackert julspel för kyrkans volontärer och jag gjorde mitt bästa för att föreviga det fantastiska skådespelet  Tyvärr är kamerans blixt för svag men här kommer delar av det vackra som utspelades framför altaret.

Klicka på bilderna så blir de lite större
Publiken i spänd förväntan på entrén
-

fredag 9 november 2012

Parkeringsdrummel

Vill du se bilen större så klicka på den

Jag har raderat registreringsskylten som i alla fall hade tre bokstäver precis som den jag konstruerade.

Föraren har lyckats parkera tvärs över en plats som är reserverad för rörelsehindrade och jag kan garantera att den här föraren inte var rörelsehindrad när h*n snabb som en oljad blixt kastade sig in i bilen och rivstartade iväg direkt efter att jag gick in i ICA Västerhallen sedan jag hade tagit bilden.

Kanske är det dags att byta ut skyltarna vid P-platser för rörelsehindrade och det här är mitt förslag.


-

söndag 4 november 2012

Allhelgonahelg i Vårfrukyrkan

Klicka på bilderna så blir de större
Allhelgonagudstjänsten i vår vackra kyrka i går kväll, blev en starkt berörande upplevelse med enastående sång och orgelspel av Anna Bäcklund och Jonas Marmbrandt. Erik Berger läste dikter och bibeltext. Så här såg programmet ut.Mitt barnbarn Jonnys grav var upplyst men trots kvällens skönhetsupplevelser, blev det bara sorg och smärta innan det var dags att åka hem.I kväll firas Alla själars dag klockan sex i Vårfrukyrkan med Prosten Paul som nyligen blev min vän och som är en fascinerande person. Kom och var med!
Från Svenska Kyrkans hemsida:
"Alla själars dag infaller söndagen efter alla helgons dag. Traditionellt är det den dag man minns och hedrar sina döda närstående. På många håll tänds ljus för alla församlingsbor som avlidit under året. Men på många håll sker detta numera redan på lördagen, eftersom traditionen att då gå till kyrkogården vuxit sig stark."

-

fredag 2 november 2012

En härlig kväll i Vårfrukyrkan

Allhelgonaspektaklet i Vårfrukyrkan blev en varm och festlig stund för såväl barnen från museets ficklampsvandring, som för alla deltagande i underhållningen
Häxan som blev väldigt snäll väldigt snart efter samtalen med prästen och med Lucia, såg till att alla fick av det godis som hon från början hade tänkt ha för egen del.

Häxan tyckte inte att jag uppskattade hennes skönhet tillräckligt så hon greppade sin smartphone och kontaktade kollegerna i Blåkulla som stod beredda att rycka in när en syster hamnar i nöd.

Nu är det kört gubbe kraxade hon. Nu kommer flickorna och tar hand om dig

Ensemblen uppställd för förevigande

Prästen försöker övertyga häxan om att godhet ger godhet i retur, men budskapet ser ut att färdas i motvind.
-