söndag 21 oktober 2012

Polisen i Enköping

Klicka på bilderna så blir de större
Dagens krönika i Ena-Håbotidningen väcker minnen och starka känslor hos mig. När jag flyttade till Enköping insåg jag snabbt att den brottsförebyggande verksamheten i princip var nedlagd sedan den minst sagt bisarre polischefen omöjliggjort det fantastiska arbete som Tommy & Annika gjorde på stadens gator och torg.

Det blev ett jäkla rabalder när jag i EP på en helsida krävde haverikommission för Enköpingspolisen och chefen bjöd in mig till ett möte med honom och den snudd på lika bisarra biträdande chefen.


Mötet blev en tragisk historia med två självgoda polischefer som underhöll mig med 45 minuter fyllda av verklighetsfrämmande omvärldsanalys och diverse lögner om hur de samarbetade med skolorna och socialförvaltningen.

Jag vågar kalla det lögner eftersom jag kollade upp de uppgifter jag fick när jag talade med berörda rektorer och socialförvaltningspersonal.

Kanske var det inte så underligt att ledarskapet verkade aningen unket eftersom den högsta länspolisledningen var snäppet värre än unket när Enköpings polischef utsågs.

Annika var nog den enda inom polismyndigheten som snabbt genomskådade Göran Lindberg och det fick hon lida för efter en artikel i UNT.
Som det ser ut nu så sitter det en med ointresse för brottsförebyggande som rikspolischef och en annan som länspolischef och vi får väl hoppas att det inte blir samma förödande konsekvenser som när den förre rikspolischefen och länspolismästarna i Stockholm och Uppsala lyckades kväva sanningen om morden i Knutby och verksamheten med vapenfiffel samt infiltratörer inom myndigheten.
-

söndag 14 oktober 2012

Enköpings torg

Klicka på bilden så blir den större
Torget i Enköping klockan fem eftermiddagen den fjortonde oktober 2012
-

lördag 13 oktober 2012

Glöm inte höstglöd!

Höstglöd fortsätter◄Klicka där för hela helgprogrammet
Klicka på texten för dagens glödande händelser.

-

lördag 6 oktober 2012

Konsert för Världens Barn i Kompassen

Klicka på texten så blir den läsbar.
Högerklicka och öppna i ny flik om du vill ha en bildlänk
Nu på onsdag arrangeras en konsert i Kompassen Enköping klockan 19.00. Alla uppträder gratis och alla intäkter går till Världens Barn. För 100 kronor får du höra Anna Bäcklund och flera andra sjunga. Danskompaniet Street Feet uppträder och det kommer att bli en oförglömlig kväll. Vi ses där och glöm inte att förköpa biljett hos Kompassen eller Gestbloms!
-