fredag 27 juli 2012

Paintball med Ungdomens Ark

Klicka på bilderna så blir de större


Ungdomens Ark och V-boden samlar Enköpings ungdomar
till meningsfulla sommaraktiviteter och Enköpingsposten har koll.

Jag hoppas att Ena-Håbo-Tidningen också ger oss lite
uppmärksamhet så att vi får ännu flera av ungdomarna
att komma till oss när de vill träffas och ha kul


tisdag 24 juli 2012

Ny onödig olycka på E18


Klicka på kartan så blir den större

Nu har det fullständigt onödiga hänt igen!

En bilist upptäckte att han kört fel på E18 och försökte byta färdriktning på den plats som förare av brandbilar, polisbilar och ambulanser ska kunna använda när det har korkat till sig efter en olycka.

Eftersom det sannolikt är preskriberat nu, erkänner jag att jag gjorde samma desperata manöver första gången jag körde på nya E18. Jag kom från Ullundarondellen och skulle köra mot Stockholm. Tankspridd körde jag rakt fram förbi rätt påfart och upptäckte att jag körde åt fel håll.

Även om det är förbjudet gick det att göra en trafiksäker färdriktningsändring. Det handlade bara om att vänta tills det inte fanns ens den ringaste risk för en kollision. Ligga i vänsterfil. Bromsa och svänga in snabbt. Gå i position. Avvakta igen tills det var helt fritt från annalkande bilar Accelera snabbt upp till motorvägsfart och lova att aldrig göra om misstaget. Finns inte de säkra förutsättningarna är det bara att fortsätta till nästa legala avfart. Hur svårt kan det vara?


VLT -  UNT

fredag 20 juli 2012

Restaurangtabellen

Klicka på bilden så blir den större
När jag flyttade hit upplevde jag att det fanns väldigt många extra bra matställen.

Numera kan jag lista bara fyra.

Klar etta är Helenas kök och på delad andraplats kommer Misto Uno, Vita Elefanten samt Chopchop.

-

måndag 2 juli 2012

Lovsång till Enköping och Ungdomens Ark


Under de senaste av 42  år i Täby, var jag ordförande i Centerpartiet och kommersiellt hyperaktiv inom olika verksamheter. Jag hade varit ansvarig för tre företag med anställda och välkomnade möjligheten till pension år 2000. De första två åren blev det inte mycket till pension eftersom jag hade två intressanta arbetsuppgifter som gick i varandra.

Det ena var fortbildning av gymnasielärare på fordonslinjen och det andra var projekt Leonrdo inom EU-området utbildning mål tre. Det gick ut på att lärare i allmänhet och i synnerhet de som undervisar på praktiska linjer, ska integreras med det lokala näringslivet.

Det höll på att göra mig till rektor, men som tur var stupade anställningen på min avsaknad av ödmjukhet inför de fackliga representanterna. Jag hade sannolikt blivit en dålig rektor.

Där stod jag nu år 2004. Utan jobb och utan politisk plattform. Två baser som tillsammans utgjorde underlag för hela min sociala situation.

Efter två års vånda flyttade jag till Enköping och kunde efter en månad konstatera att min vänkrets var bredare och djupare än den någonsin blev under de 42 åren i Täby.

Innan jag flyttade kom jag i kontakt med polisinspektör Annika Ekman som efter flytten snart blev min närmaste vän.

Annika grundade föreningen Ungdomens Ark med syftet att erbjuda Enköpings ungdomar ett meningsfullt alternativ till destruktiv gängbildning och olika sorters missbruk.

Nu samlar vi ungdomar genom verksamheter i grundskolorna och genom att driva Lillsidans fritidsgård på tider när inte kommunen har resurser till det.

Hjälp oss i Ungdomens Ark att verka för Enköpings ungdomar!

Följ oss i bloggen och på Facebook!

Bli medlem genom att skriva en intresseanmälan på Facebook eller som kommentar i bloggen!

-