söndag 21 oktober 2012

Polisen i Enköping

Klicka på bilderna så blir de större
Dagens krönika i Ena-Håbotidningen väcker minnen och starka känslor hos mig. När jag flyttade till Enköping insåg jag snabbt att den brottsförebyggande verksamheten i princip var nedlagd sedan den minst sagt bisarre polischefen omöjliggjort det fantastiska arbete som Tommy & Annika gjorde på stadens gator och torg.

Det blev ett jäkla rabalder när jag i EP på en helsida krävde haverikommission för Enköpingspolisen och chefen bjöd in mig till ett möte med honom och den snudd på lika bisarra biträdande chefen.


Mötet blev en tragisk historia med två självgoda polischefer som underhöll mig med 45 minuter fyllda av verklighetsfrämmande omvärldsanalys och diverse lögner om hur de samarbetade med skolorna och socialförvaltningen.

Jag vågar kalla det lögner eftersom jag kollade upp de uppgifter jag fick när jag talade med berörda rektorer och socialförvaltningspersonal.

Kanske var det inte så underligt att ledarskapet verkade aningen unket eftersom den högsta länspolisledningen var snäppet värre än unket när Enköpings polischef utsågs.

Annika var nog den enda inom polismyndigheten som snabbt genomskådade Göran Lindberg och det fick hon lida för efter en artikel i UNT.
Som det ser ut nu så sitter det en med ointresse för brottsförebyggande som rikspolischef och en annan som länspolischef och vi får väl hoppas att det inte blir samma förödande konsekvenser som när den förre rikspolischefen och länspolismästarna i Stockholm och Uppsala lyckades kväva sanningen om morden i Knutby och verksamheten med vapenfiffel samt infiltratörer inom myndigheten.
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar