söndag 21 augusti 2011

Enköpings trafikhuliganer

Klicka på Ena-Håbo-tidningens artikel så blir den större

Jag kör Fjärdhundragatan norrut minst en gång varje dag. Oftast den här tiden med MC men även med bil.

Undantagslöst har jag en bil på cirka en meters avstånd bakom där hastigheten är begränsad till 30. Med hojen är det rätt nervöst, men med min tunga gamla bil saktar jag ned till 20 tills dårarna ökar avståndet.

Det måste ha spridit sig ett allvarligt enfaldighetsvirus bland Enköpings bilister!

Många kör med bara parkeringsljuset påslaget och om man frågar varför, blir svaret undantagslöst att de kör på varselljus. Ber man dem då slå på parkeringsljuset och informera om skillnaden, blir de bara totalt förvirrade.

Det är sannolikt samma trafikdårar som som slår på körriktningsblinkern i samma stund som de inleder körriktningsförändringen. De flesta i stan visar åt vilket håll de ska, sekunden innan de svänger.

Det är väldigt bra att 30-gränser införs vid skolorna, men eftersom polisen prioriterar hastighetskontroller på 50-sträckor alldeles före eller efter 70-sträckorna, blir sannolikt efterlevnaden vid skolorna lika usel som användandet av färdbelysning och körriktningsvisare.

SvD  -  DN  -  Bloggat  -
-

tisdag 16 augusti 2011

Vägen mellan Gåde och Grillby

Klicka på bilderna så blir de större
Den andra juli skrev jag ett inlägg om hur vägen mellan Gåde och Grillby har blivit en allvarlig trafikfara och presenterade de första tre bilderna. Några dagar senare hade någon försökt reparera skadorna och gjort vägen rent livsfarlig med rullgrus.
-
I dag 16/8 har lagningarna havererat och groparna är tillbaka.
-
-

fredag 5 augusti 2011

Lillsidans baksidaFör ett par dagar sedan gjorde polisen en ovanlig insats på Lillsidans idrottsplan och ett par av ungdomsidolerna fördes bort i handbojor. Nu startar häktningsförhandlingarna och förhoppningsvis leder de till ett påtagligt resultat. E-H-Tidningen

Beklagligtvis verkar polisens spanare vara rädda för att närma sig platsen där löst springande aggressiva kamphundar och ohöljd narkotikahandel är vardagen för boende med utsikt över området.

Nära barnens lekplatser går lösa kamphundar och äldre människor vågar knappast passera på gångvägen.

Det är trist att se. Det är mycket trist.